Forside
Om vores CD'er
Anmeldelser og omtale
Historien
Næste gang vi spiller:

Der er ingen nye events
Se alle fremtidige koncerter
 
PDF Udskriv Email

”… Åh, det er berigende når Nulle og de andre slentrer på scenen, smiler til os og river et silkehul i rummet.” ”… Nulles trædybe Klarinet bliver hvor den altid har været …hjemme, lige i nærheden af  hjertet”
Uddrag af Henrik Iversens linernotes om ”A Global Affair ”.

 ”Almindeligvis bruger man ordet grænseoverskridende om den form for kunstnerisk udøvelse der omfatter udstoppede grisekadavere, væltede hvidevarer eller musiceren med brønddæksler. Men der findes også ensembler der krydser grænser på en lidt mildere og mere godmodig facon. Sådan ét er Verdensorkestret.” ”Og der er ikke noget at sige til det. Man bliver nemlig lige så glad som af at solen skinner. Og man får en følelse af at være i menneskehænder. At blive taget hånd om og blive kælet for af musikerne. Og sangerinden synger så man næsten føler sig tryg som et barn der får sunget til godnat. Eller godmorgen. Det handler om kærlighed. Og det kan man godt mærke”
Uddrag af Henrik Palles linernotes om ”Bewitched

"En koncert med Verdensorkestret er som en rejse jorden rundt med nogle af ens bedste venner." 
Lars Thorborg, Musikchef Copenhagen JazzHouse

Med lige dele jazz og global rejselyst i blodet blandes inspirationskilderne til et helt unikt udtryk hos Verdensorkestret, når de spiller gamle og nye jazzstandards samt klassikere fra den danske sangskat."Thorbjørn Sjøgren , Jazz Special.


Blame It On My Youth er et lille og sandt mesterværk."
Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende

"Her mødes impulser fra George Lewis, Pee Wee Russell og jimmy Giuffre i en skøn forening, der på den mest selvfølgelige måde ophæver alle historiske skel fra tidlig New Orleans-tradition til Be-bop."
Boris Rabinowitsch om "A Global Affair " i Politken

"Gad vide, om det ikke er den første danske jazzplade, som rummer numre af både King Oliver, John Coltrane, den unge svenske pianist Lars Jansson og vor egen alt for tidligt afdøde Karen Jönsson? Men væsentligere er det selvfølgelig, at det faktisk er den mest indtagende og charmerende musik, jeg har hørt i lange tider. Jeg bliver meget, meget veltilpads indeni, hver gang jeg hører denne CD."
Thorbjørn Sjøgren
om "Blame It On My Youth" i Politiken

"... det er stadig noget af det mest indtagende og hyggespredende jeg kender på vore breddegrader: Mester Nykjær har et udtryksregister så bredt som en ladeport alene i sin klarinettone ... Jeg er tilbøjelig til at mene, at man skal være noget af en stivstikker eller fundamentalist for ikke at kunne glæde sig over denne cd."
Thorbjørn Sjøgren
om "Cést Si Bon" i Jazz Special

Omtaler og citater fra aviser og fan e-mails:

og slaveriets gode bivirkning af mødet mellem Afrika og USA som blev til jazzen. Lige nu hører jeg Elith"Nulle" Nykjær's klarinet, influeret af hele verdens musik og dog personlig."
Suzanne Brøgger
, Politiken

"Verdensmusik? Ja - mon ikke!"
Birger Jørgensen
om "Twilight Time" i Aarhus Stiftstidende

"Her søndag eftermiddag har vejret heller ikke holdt publikum væk fra Nulle og Verdensorkestret, der samler et stort stampublikum på Vandkunsten. OK.- det er ikke som dengang busserne måtte opgive at køre igennem, fordi folk bare fyldte gaden og ikke hverken kunne eller ville flytte sig. Men alle de passionerede fans er her. Og oppe fra musikscenen spiller Nulle og hans Verdensorkester med al den varme og solskin i musikken, som vejret ikke vil give os."
Inge Methling, Politiken Juli 2004 (den koldeste og vådeste jazzfestival længe)

"Det frodige danske jazzliv sætter sit præg på byen. Nulle & Verdensorkestret spiller overdådig smuk musik og behøver ingen anbefaling. Men alligevel. De er på Vandkunsten kl. 16.00, og kom i god tid. Der plejer at være stuvende fuldt ..."
Birger Thøgersen, Politiken 2004 (under Vi Anbefaler)

"... de afsatte 15 minutter blev til 180 minutters fuldstændig forrygende koncert udført af suverænt dygtige musikere, som med en entusiasme og spilleglæde fremførte det ene gode og swingende nummer efter det andet ..."
E-mail fra Poul & Jørgen Larsen, Sorø Juni 2004

Spørgsmålet om danske musikere, de store oplevelser og hvem, der er hans favoritter, er han ikke meget for at svare på . "Der er så mange, at jeg med garanti kommer til at glemme nogen, og det ville være uretfærdigt". Hårdt presset giver han dog efter, og nævner klarinettisten Elith "Nulle" Nykjær som en virkelig original dansk musiker ...
Interview med fotograf Gorm Valentin i Jazz Special December 2004

"Der er noget for enhver musiksmag, når Nulle og Verdensorkestret indtager DR1 i aften. De havde fortjent en bedre sendetid."
Se og Hør 2001, TV-anbefaling